De dating trends voor 2024

De dating trends voor 2024Bij Satisfyer Aanbiedingen hebben we diepgaand onderzoek gedaan naar de opkomende dating trends voor het jaar 2024. In dit artikel nemen we graag de tijd om deze trends met jullie te verkennen en kort te lichten. Ontdek de boeiende ontwikkelingen die de datingwereld dit jaar vormgeven!

‘Leeftijd is slecht een getal’

Hoeveel waarde hecht jij persoonlijk aan leeftijd bij het overwegen van potentiële partners? En welk leeftijdsbereik hanteer je op Bumble? Volgens Dr. West lijken mensen tegenwoordig minder nadruk te leggen op leeftijd en meer op gedeelde normen, waarden en levensfases. Uit onderzoek blijkt dat voor twee derde van de ondervraagden leeftijd geen doorslaggevende factor is bij het daten. 

Opvallend is dat meer dan de helft van de vrouwen (59%) nu meer openstaat voor het daten met iemand jonger. Dr. West benadrukt dat het cruciaal is om op hetzelfde niveau te zitten en vergelijkbare doelen te hebben, ongeacht of iemand nu 20, 40 of 50 is. Als voorbeeld noemt ze Cher, die op 77-jarige leeftijd een relatie heeft met iemand die 40 jaar jonger is. Belangrijk is dat hij een volwassen persoon is met een eigen carrière, wat volgens Dr. West bijdraagt aan hun geluk. Dus, durf ervoor te gaan!

Liefde voor sociale kwesties

Eerder hebben we gevraagd of je open zou staan voor een relatie met iemand met verschillende politieke overtuigingen. Ongeacht of je daarvoor kiest of niet, blijkt dat veel mensen het wel belangrijk vinden dat hun partner dezelfde betrokkenheid toont bij sociale kwesties. 

Met name vrouwen lijken minder geneigd te zijn om te daten met iemand die andere politieke opvattingen heeft. Voor een derde van de ondervraagde vrouwen (33%) geldt zelfs dat het een afknapper is als hun date niet op de hoogte is van sociale kwesties. Een kwart van alle respondenten beschouwt het als essentieel dat hun partner actief betrokken is bij 

politieke en sociale vraagstukken.

Lak aan zelfverbetering

Tijdens de lockdowns hebben velen van ons zich intensief beziggehouden met zelfverbetering, variërend van Wim Hof-methode tot zelfhulppodcasts. Hoewel het streven naar de beste versie van jezelf lovenswaardig is, voelt 55% van de ondervraagde singles de druk om voortdurend aan zelfverbetering te werken. In sommige gevallen gaat het zelfs zo ver dat één op de vier respondenten (24%) het gevoel heeft niet goed genoeg te zijn om een partner te hebben, wat we betreuren om te horen. 

In 2024, staan we op tegen het idee dat we niet goed genoeg zijn zoals we zijn. Meer dan twee derde van de ondervraagde vrouwen (68%) neemt actief stappen om gelukkiger te zijn met zichzelf op dit moment. Daarnaast geeft 40% van de vrouwen aan alleen te willen daten met iemand die hen niet probeert te veranderen.

Emotionele volwassenheid is cool

In het komende jaar richten we onze aandacht op zekerheid, veiligheid en het begrijpen van onze romantische verbindingen. Emotionele intimiteit staat centraal en wordt als uiterst belangrijk beschouwd. Voor een derde van de respondenten (32%) is emotionele intimiteit zelfs van groter belang dan seks en wordt het als aantrekkelijker beschouwd dan een puur fysieke connectie. 

Volgens Dr. West vindt het begrijpelijk dat het prettig is om een aantrekkelijke partner te hebben die voor plezierige momenten zorgt, maar benadrukt ze het belang van hoe je met elkaar omgaat in tijden van conflict. Het gevoel van gehoord worden en veiligheid winnen gelukkig steeds meer aan waardering in relaties.

Fuck de tijdlijn

We bevinden ons in een tijd waarin we steeds verder afstappen van de traditionele verwachtingen rondom daten. Het feit dat je midden dertig bent en nog single bent, is niet het einde van de wereld. Evenmin is het een probleem als je al jaren samen bent maar nog niet getrouwd. De vastomlijnde normen voor hoe een relatie eruit ‘hoort’ te zien, vervagen steeds meer. 

Voor een op de drie ondervraagde vrouwen (31%) hebben de traditionele ‘milestones’ in een relatie, zoals het verwachte moment om te trouwen, samen te wonen of kinderen te krijgen, niet langer dezelfde waarde. Slechts één op de vijf vrouwen op Bumble heeft als doel om te trouwen, maar bijna driekwart (72%) is wel op zoek naar een stabiele en langdurige relatie

Gedeelde passie in sport

Met de recente relatie tussen Taylor Swift en Travis Kelce, lijkt American football plotseling ook hier in Europa in de schijnwerpers te staan. Opmerkelijk is dat één op de drie respondenten aangeeft het belangrijk te vinden dat hun partner een gedeelde liefde voor sport heeft, of het nu gaat om het gezamenlijk supporten van favoriete teams of samen naar de sportschool gaan. 

Dr. West geeft aan dat voor heteroseksuele vrouwen die van sport houden, een goede graadmeter kan zijn om aan hun date te vragen wat hij van vrouwenvoetbal vindt. Volgens haar kan de reactie hierop vaak veelzeggend zijn en een indicatie geven van de mate van volwassenheid in het gesprek.

Kwaliteit boven kwantiteit

Dit jaar verschuift de focus naar self-care: het koesteren van zelfliefde en het delen van meer openheid over mentale gezondheid met vrienden, familie en partners, zoals aangegeven door 58% van de ondervraagden. Deze benadering zien we ook terug in onze dating gewoonten. 

We hebben een grotere behoefte om onze mentale gezondheid te beschermen, dus in plaats van te streven naar meer, meer, meer en frequenter swipen, nemen we de tijd om zorgvuldiger met daten om te gaan. Volgens Bumble is een op de drie respondenten (31%) betrokken bij ‘slow dating’: een bewuste aanpak waarbij men nauwlettend kijkt naar de frequentie en keuze van dates, om oprecht en aandachtig aanwezig te zijn op het moment.

Satisfyer aanbiedingen

Transformeer je intieme date momenten met onze sensationele Satisfyer Aanbiedingen, en ontdek de ultieme genotservaring met de befaamde Satisfyer Pro 2. Profiteer nu van exclusieve kortingen en verrijk je sensuele ontdekkingsreis.